esmaspäev, 6. juuni 2011

2. NÄDAL

See teine elunädal on olnud Delta tittedele päris tormiline. Kuigi endiselt nagu ainult süüakse ja magatakse, on maailm siiski palju põnevamaks muutunud, sest silmad hakkasid avanema. Kõige esimene oli silmade avamises muidugi kõige suurem ja tugevam tegelane - sinine poiss. Edasi roosa tüdruk ja siis kõik teised riburada pidi järele. Esialgu olid silmad vaid kitsad hallikalt läikivad pilud. Iga päevaga need pilud aina suurenesid ja ka hall udu hakaks silmadelt tasapisi hajuma, nii et kutsika pilk oli juba päris asjalik - no või pea-aegu asjalik.
Koos silmade avanemisega on tugevamaks läinud ka jalad ning kõik upitavad ennast usinasti püsti. Saab ju jalgadel liikudes palju kiiremini edasi kui kõhuli nügides. Kui ainult see pea nii raske ei oleks ja pidevalt ankruna vastu maad ei kolksaks! Aga pead on selles pesakonnas tõeliselt suured. Kõikidel. Parim jalgadele ajaja pole aga sugugi mitte sinine poiss, vaid hoopis roheline. Tema pole nii paksuks ennast söönud ja seepärast suutis esimesena ennast kõigi nelja jala peale püsti ajada. Eks teised ka upitavad, aga tema ikka juba lausa sammub. Ja kipub siis vendadega ülbama: paneb pea teisele turjale ja nügib küljega ning lausa hammustab. Kuigi endal veel hambaid lõikunud polegi. Punane poiss on selles kaklemise teemas aga vääriline vastane rohelisele. Tema oli tegelikult esimene, kes hakkas segajate peale urisema ja püüdis hammustada. Isegi käpaga äsada.
Sinine poiss on endiselt individualist. Magab eraldi ja sööb eraldi. Kui teised on samal ajal söömas, kui tema tahab sööma minna, siis lükatakse teised eemale ja lihtsalt minnakse ja võetakse oma meelest parim tiss. Kõht täis - jälle eemale.
Kuna nad nüüd ka oma hädadega ise hakkama saavad, siis jaotati nende pesa kaheks: magamiseks linaga pool ja hädade tegemiseks ajalehtedega pool. Kerge inimese abiga on nad selle juba selgeks õppinud ja "jooksevad" peale magamist ajalehega poolele, et oma hädad seal toimetada. No alati ei jõua veel kohale, aga nad tõesti püüavad. Ja kui ise hädal käia, siis peab ennast ju ka ise kasima. Selle poolest on punane poiss ja roosa tüdruk kõige usinamad.
Selle nädala sees käis neid vaatamas ka meie kenneliomanik Urve Lageda. Kiitis kutsikate väljanägemist ja kõikide head pigmenti. Ja tuvastas ka pikakarvalisi. Kindlasti on pika karvaga lilla poiss ja kollane tüdruk, aga väga rohke või siis piiripealselt pika karvaga tulevad ilmselt ka roosa tüdruk ning roheline poiss. Kõige parem kutsikas tema esmase pilguheidu põhjal on punane poiss.
No ja nabade teemaga tegeleti sel nädalal ka. Punase poisi inetu naba näidati arstile ette ja tuvastati, et tegu on nabaväädi põletikuga. See pole midagi väga meeldivat, aga ka mitte midagi hullu, kui seda ravida. Põhiliselt siis ilma alkoholita joodiga. Ja tõesti, peale jooditamist on hakanud see jäme punetav jurakas kokku tõmbuma ja kuivama. Ka Deltakesel võeti õmblusest niidid välja ja tänaseks on tema kõhuhaav täiesti paranenud ja ilusa väljanägemisega.
Teise nädala hea uudis on veel see, et mõlemale emasele kutsikale on juba soovijad olemas ja ka nimed on neile kutsikatele kokku lepitud. Kollane tüdruk saab nimeks Estrellest Wunder Liebe Lotte ja roosa tüdruk Estrellest Wunder Dame. Mõlemad on täiesti oma nime väärt. Nunnukas Lotte on kõige armsam tegelane üldse ja Dame on ikka tõeliselt naiselik. Damele meeldib väga graatsilisi poose võtta ja ta justkui muretseks pidevalt, et ikka hea välja näha. Lottet käis tema tulevane pere ka juba vaatamas ja kõik said koeratitte ka süles hoida. See on tore, kui kutsikal saab inimestega hea suhe tekkima juba väga väikesest peale :)
Ka pesakonna isa omanik käis oma värsket järelkasvu vaatamas ja jäi rahule. Kiitis päid ja pigmenti ning imestas eriti tugevate sabade üle. Sinine poiss olevat küll nagu teisest pesakonnast, aga ikkagi ilus ja eriline - kohe tõmbas pidevalt just tema poole. Mulle tundub, et see poiss on rohkem nagu minu esimese pesakonna tegu ja nägu, ehk siis Estrellesti sugu. No ja ikkagi täiesti omaette ooperist on ka lilla poiss. Ta on nii-nii sile ja siidine ja karv on kohe eriliselt läikiv ja särav. Lilla poiss saab ilmselt esimesena järgmise nädla jooksul omale hambad suhu. Siis läheb jälle lõbusamaks. Kui juba jalad kannavad ja hambad suus on, siis saab ju kakelda...Eks me näe. Ootame huviga järgmise nädala arenguid. No ja muidugi ootame huviga ka järgmisi peresid, kes omale mõnda poissi seltsiliseks ja sõbraks tahaksid.
Kahenädalaste sellide pildid siit.

Kommentaare ei ole: