laupäev, 28. mai 2011

TITTEDE 1. NÄDAL

Nüüd on siis need väikesed väänikud oma esimese elunädalaga hakkama saanud. Perenaine käib neid muudkui vaatamas ja igaühes tema iseloomu otsimas. Sellised nad siis on:
Punane poiss ja Kollane tüdruk on nagu kaksikud, kuigi üks neist sündis esimesena ja teine viimasena. Kehakujult on nad mõlemad pisut lühema kerega, aga see-eest suure ja tugeva pea ning rindkerega ja silmnähtavalt väiksema tagumise poolega. Sellised pigem jässakad. Mõlema on rinna ees ka üsna suur valge märk, selline x-i kujuline. No ja mõlemad on pisut laisemad kui teised ja nende peamine ülesanne näib olla NUNNU. Kuna nad on nii jämedad, siis olid ka nende nabanöörid nii jämedad, et kui teistel olid nabad juba nädala möödudes ära kuivanud, siis neil kahel ei taha nabad kuidagi kuivada, vaid on endiselt pisut punetavad jämedad jurakad. Inimesed peavad ekstra vaeva nägema nende nabade korrashoiuga, mis pole sugugi lihtne, sest Deltal on ravitsemisest oma arusaam.
Punane poiss kasutas esimesel paaril päeval oma sünni eelist ja oli nagu terminaator, kui tissile läks - kõik teised lükkas eest ära, aga ajapikku see muutus, sest ta lihtsalt ei viitsinud. Teised muutusid liikuvamaks ja ka kosusid rutem. Tema on nagu üks mõnus kaisukaru. Eriti oma suure pea tõttu ja seepärast, et talle hirmsasti meeldib peos ja süles olla.
Kollane tüdruk on aga tõeliselt armas. Tema iga poos on armsam kui eelmine ja temagi armastab väga peos ja süles olemist.
Neile kahele täielikuks vastandiks on järgmine paar: Lilla poiss ja Roosa tüdruk. Nemad on sellised ILUSAD. Silmnähtavalt pika kerega, mis on sale ja liikuv. Pead on samuti saleda kujuga, pika koonuga. Värvide poolest hästi tumedad ja läikivad. Roosa tüdruku iga poos on elegantsem kui eelmine ja ta on väga nõudlik - nii kui midagi ei meeldi, on kisa lahti. Tõeline daam.
Lilla poiss on aga eriline. Igas pilgus ja teos on temas midagi, mis muudab ta teistega võrreles silmapaistvaks ja erinevaks.
Järgmise kahe kohta ei saa ütelda, et nad paar on. Roheline poiss on selline iseseisev ja rahulik. Muidu nagu isegi laisk, aga kui on vaja võidelda, siis on väga otsustav ja tugev.
No ja Sinine poiss on nähtus omaette. Absoluutselt sõltumatu ja ääretult iseteadev. Kätte võttes hakkab kohe vintsklema ja protesteerima. Igasugune kinnihoidmine ja suunamine on välistatud. Alati on tal vaja kusagile minna. Ta sööb kõige kauem ja kõige isukamalt. Ta ei lase ennast kunagi tesitest häirida, vaid on täis iseenda suurt ego. Tissi otsast veereb ära, kui on ennast ümmarguseks õginud ja siis "jookseb" teistest eemale. Enamasti nii kaugele, et pesakasti äär vastu tuleb. Tema sai ka esimesena iseseisvalt kakamisega hakkama. Boss.
Midagi sarnast Sinisel ja Rohelisel poisil siiski on, nende ninad töötavad kõige tugevamalt, kaugele kuulda, kui nuusutavad, ja nad teavad seepärast alati ilmeksimatult, kuhu suunas minna.
Söömist iseloomustab ehk kõige paremini pilt nende kasvukõverast. Algus oli küll raske, lutipudeli päevad panid enamuse kaalu kaotama, aga kui siis tissile tagasi sai, on kasv kõikidel pidev. Esimesena ületas kilo piiri muidugi sinine poiss, aga tal on üsna tihedalt kannul paar Roosast tüdrukust ja Lillast poisist. Kõige vähem on kosunud Kollane türuk, aga siiski võtab ka tema järjekindlalt juurde ja muudkui kasvab.
Järgmisel nädalal peaksid nad hakkama silmi avama - siis läheb juba põnevamaks.
Nimedega on veel veidi raskust. Aga idee selline, et kuna Estrellesti kennelis peab see pesakond olema W-tähega ja kuna isa tuleb ka austada, siis saab pesakonna nimeks kõikidele ühtemoodi Wunder. No ja kuna tegu on saksa lambakoertega, kelle esivanemates on palju uhkeid Saksa päritolu loomi, siis kõikide erinevad teised nimed peaksid olema saksakeelse tähendusega. Aga millised just, seda peab veel vaatama, mille poolest keegi silma kavatseb paista, selle nime ka saab. Muidugi, kui juba täna leidub mõni pere, kes mõnda neist imelistest (Wunder) kutsikatest omale tahab, siis saaks nad oma koera ise nimetada. Soovijad võivad võtta ühendust minu perenaisega: mare.adermann@gmail.com
Nädalaste tittede pilte näete jälle minu albumist.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Mulle väga meeldib seda blogi lugeda ja ootan alati uusi poste! Tore et on jälle kutsikauudiseid lugeda:)!