esmaspäev, 13. juuni 2011

3-NÄDALASED

Kui teise nädala lõpuks said kõik silmad lahti ja hakkasid end jalule ajama, siis kolmas nädal oli võrreldes kahe eelmisega täis tormilist arenemist ja avastamist. Kui ikka silmad näevad ja jalad kannavad, siis on vaja hakata maailma avastama.
Kõige usinam maailmarändur oli Sinine poiss, kelle inimesed ühel hommikul avastasid pesakasti asemel diivani all magamas. Pandi siis pesale veel üks laud ääre kõrgenduseks peale, aga see ei pidanud Sinist sugugi - ka järgmisel hommikul oli ta diivani all. Sedasi võitles ta kõikidele vabaduse pesast välja tuppa laiali saada. Sinine teenis ka nime oma isepäise omaette toimetamisega - Wunder Solo.
Kolmas nädal oli ka hammaste lõikumise nädal. No ja kui hambad on suus, siis tuleb ju ka hammustada. Kõike, mis vähegi suhu sobib. Kõige kindlam on mõni õde-vend, keda on väga suupärane kõrvast sikutada või kõrist haarata. Kõige suuremat isekust näitas ülesse Punane poiss. Muidu küll mõnus kaisukaru, kuid kui talle ei meeldi, siis teda näppida ei tohi. Uriseb ja hammustab kohe segajat. Igavesti ülbe tüüp! Tema sai nimeks Wunder Boss.
Kõige tublim on selle nädala jooksul olnud Dame. Kogu see uus ja huvitav maailm ning esmakordsed olukorrad on temas ainult rahulolevat uudishimu tekitanud. Ta on väga julge, enesekindel ja uudishimulik. Tallegi meeldib hammustada, sikutada, joosta ja uudistada.
Lilla poiss on endiselt eriline, sellest tulenevalt teenis ta omale ka nime: Wunder Besonder. Tema ju haukus juba esimesest päevast ja siiani on ta väga ettevõtlik ja nõudlik. Kinnihoidmine on paha-paha ja selle vastu tuleb protesteerida ning välja vingerdada. Pesakasti kinni panemine on paha-paha ja selle vastu tuleb protesteerida ning püüda ennast üle ääre upitada. Ja kõike, mida võimalik, tuleb hammustada ja sikutada. Besonder oli esimene, kes limpsist Delta jooginõust vett. Teised esialgu ainult uudistasid seda läikivat ja kahtlast asja.
Perenaine viis neile külakostiks hakkliha. See oli nende esimene tutvus toiduga. Besonder oli jälle see, kes teistele eeskuju andis. Kõik olid ennast just piimast täis imenud ja tegid mõnusat uinakut, kui hakkliha lahti võeti. Toas leviv liha lõhn ei häirinud esialgu kuidagi nende und. Aga kui lihapakiga otse ninade alt läbi tõmmati, hakkas Besonderi nina käima. Ta nuusutas nii tugevasti, et oli kohe kaugele kuulda ja siis tuli nagu multifilmis pea-aegu suletud silmadega, nagu hüpnoosis, lihale järele. Ja asus väga usinasti sööma. Ka Roheline poiss, kes on jätnud endast väga hea jäljeküti mulje, leidis liha lõhna peale ülesse ja asus katsetama, midamoodi seda asja süüa. Esialgu lakkusid, aga siis juba hakkasid hammustama. Et nad mitte liiga ei teeks omale esimese korraga, pidi liha neil eest ära tõstma ja teistele eraldi pakkuma. No Besonder avaldas ikka pikalt ja valjult oma arvamust sellisest sigadusest. Jooksis nina püsti mööda tuba ringi ja püüdis lihapakki ülesse leida. Ta rahunes alles siis, kui ka teised olid oma jao kätte saanud ja kõik ennast uuesti magama sättisid. Üldiselt oli liha kõikidele meeldiv üllatus ja ka Dame oli eriliselt innukas selle söömisel, kuid Liebe-Lotte ainsana ei arvanud asjast midagi. Natukene näpu vahelt maitses, kuid see ei tekitanud temas mingeid emotsioone. Eelistas selle asemel edasi magada.
Lisaks lihale said nad ka oma esimese ussirohu. Kõik neelasid oma tabletikillu alla ja olid väga hämmastunud ilmega, mis see siis nüüd oli. Ainult Roheline poiss oli selline suslik, et nügis kolm korda tableti alla neelamata suunurgast välja. Aga minu perenaine on selles osas siiski osavam ja nõudlikum. Lõpuks oli sunnitud ka see jäljekütt oma killukese alla neelama. Ah jaa, ka Roheline sai ära nimetatud. Kütt, nagu ta on, on tema nimi nüüd Wunder Schütze.
Ka fotograaf käis kolmanda nädala lõpuks nende arengut jäädvustamas. Nad on ikka väga rohkem koera moodi, kui eelmisel korral. Suured silmad, suur karv ja tugevad jalad, annavad ikka päris koera mõõdu välja. Ja karv on neil kõigil eriliselt paks. Minu kutsikatel pole kellelgi nii kohevat kasukat olnud, kui neil sellidel. Liebe-Lottel on karv puhvis ja lokkis, nii et ta tundub palju suuremana, kui tegelikult on. Damel ja Solol on turris karvamüts peas. Boss on omale eriti võimsa kaeluse kasvatanud - nagu lõvi lakk. Schütze karv on üleni kohev ja Besonder on eriline ka karva poolest - täiesti sirge, aga pehme ja pikk, hoopis eriliselt läikiv.
Fotograafi elu pole selle pesakonna juures kuigi kerge olnud, sest emme Delta on omale pähe võtnud esimesest korrast alates, et fotograaf on kuri ja tuleb tema kutsikatest eemal hoida. Ta on näidanud ülesse erilist sallimatust ja õelust, et see inimene oma säriseva ja klõpsuva toruga tema tittesid ei sihiks. Püüdis koguni nende vahele lamades seda üritust takistada. No aga inimesed on ju põikpäised. Iga kord on nad siiski suutnud emme eemal hoida ja tited ära pildistada. Inimestele on sellest selgelt rõõmu kui palju, vaadake ise, millised toredad pildid Wunderitest on tulnud läbi kolme nädala pesakonna albumist.
Minu perenaise külaskäik on jäädvustatud minu albumis.

Lõpetuseks panen siis veel kõik sellid nimepidi kirja, et edaspidi neid juba isiksustena nimepidi kutsuda saaksime:
Estrellest Wunder Liebe-Lotte (kollane);
Estrellest Wunder Dame (roosa);
Estrellest Wunder Boss (punane);
Estrellest Wunder Solo (sinine);
Estrellest Wunder Schütze (roheline);
Estrellest Wunder Besonder (lilla)
Järgmine nädal on siis maailma avastamise nädal - saab näha, käpaga katsuda ja hambaga proovida. Oleme kuuldel!
Kes vahepeal isikliku huviga tahaks kutsikate osas ühendust võtta, siis kirjutage: mare.adermann@gmail.com


Kommentaare ei ole: