laupäev, 24. märts 2007

ÕUES

Täna oli ilus päikeseline ilm. Hommikul, peale kutsikate hommikusööki, käisime perenaisega jälge tegemas ja linnulaulu kuulamas. Päris mõnus oli. Tagasi tulles siis lasti kutsikad ka õue.
Nagu iga uue asjaga, olid nad algul kartlikud. Tahtsid uksest tagasi. Siis hakkasid tasapisi ümbrust uurima ja said aru, kui lõbus on tegelikult õues, et seal on palju rohkem teha, kui toas.
No muidugi proovisid nad kõik järele, mida nende väike peakene välja mõtles. Kaasa arvatud kivide, mulla ja rohu söömine. Võin aga öelda, et ega nende sedimine seda väga hästi vastu ei võtnud. Perenaine saab ilmselt veel paar päeva tagajärgi pesast kraapida.
Aga avastada oli väljas palju - puid ja põõsaid ja aeda ja terrassi alune. See viimane oli ju eriti hea. Mäletan omagi tite põlvest, et seal all oli ikka tõeliselt turvaline, sest keskele minnes ei saanud sind keegi kätte. Ainuke mure selle hea paigaga oli, et see jäi ruttu väikeseks. Korraga mahtus sisse ja välja ainult mõnest kindlast kohast ja siis järgmise korraga enam üldsegi mitte kusagilt. Perenaine pidi mind paar korda lausa päästma, kui ma augu peale kinni olin jäänud. No minu kutsikad ehk seda aega siin majas ei koge.
Kõige julgem avastaja oli õues, nagu varem ka toas, Flora. Tema julges üksi minna teisele poole maja, kui kõik teised jäid ukse ja minu ja perenaise lähedusse. Avastas rahulikult iseseisvalt seda uut maailma. Alles siis, kui perenaine muretsema hakkas ja teda otsima läks, tuli lõpuks teiste juurde tagasi.
Järgmisena oli Frodo see, kes julges kaugemale hakata minema ja uute objektidega tutvuda. Neile oli ju iga asi seal väljas täiesti uus kogemus. Kui kivide söömine välja arvata, võib kokkuvõtvat hinnata, et nad said selle õues olemisega täitsa adekvaatselt hakkama.
Lubasin neil kohanemiseks ja rahunemiseks veidi tissida ka. See oli päris omapärane. Vaadake ise pildilt seda toitmise poosi :P Aga sellest oligi abi. Pärast olid palju julgemad ja lausa tuiskasid mööda aeda ringi. Hakkasid pulki tassima ja üksteisega kiskuma. Peale ülevaatust on Figaro nendest kiitustest nii itsu täis läinud, et teeb kõikidele tuule alla. Pole enam kedagi, keda ta selili pannud ei oleks. Et siis tundub, et tema on hetkel ülemuseks tõusnud. Väga tubli. Eks igaühele neist kulub see ülemuse tunde kogemine eluks ära. Ainult tüdrukud on tagasihoidlikumad. Kaklevad küll, kui vaja, aga lausa juhiks ei pressi. Hea seegi. Poisid peaksidki pesas ikka kõvemad tegijad olema.
Lõpu statistikaks siis niipalju, et nüüd on kindlad omanikud leitud Fortele, Faustile ja Fortuunale. Seesama pere, kes Fausti vaatamas käis, otsustas ta siiski võtta :) Mul on kohe süda rahul.
Et siis ootavad veel seda õiget Figaro, Frodo ja Flora. Kõige naksimad tegelased. Kindlasti leiduvad neilegi sobilikud hakkajad inimesed. Kui mõni lugeja end sellisena tunneb, siis võtku mu perenaisega ühendust:
Mare - 5176608, mare.adermann@mail.ee

Kommentaare ei ole: