pühapäev, 10. juuli 2011

7 NÄDALAT

Ohh, kuidas aeg lendab! Delta kutsikad on juba seitsmenädalased! Päris koerlased juba. Minul õnnestus see järjekordne nädal kodus maha magada, aga perenaine muudkui sõitis kutsikate vahet, sest uudistajaid käis mitmeid. Ja selle nädala kutsikaralli tagajärjel leidsid ka kaks kutsikat jälle kodu.
Üks pere tuli Damet vaatama, sest tahtsid just emast koera oma lahkunud emase asemele. Põhimõtteliselt sai kauba kokku ja käsiraha makstud.
Üks pere tuli siis Schützet vaatama. Neil oli enne olnud pikakarvaline sakslane, kes kahjuks parimas eas meie seast lahkuma pidi. Vaatasid neid kutte ikka siit ja sealt, aga ei suutnud otsustada, kas Schütze või äkki hoopis Besonder...Võtsid päeva mõtlemiseks ja teatasid siis, et võtavad siiski Besonderi. Võib ju temaga ka näitusele minna, kui ilusaks koeraks kasvab.
Nii jäi Schütze siiski vabaks. Kuniks teatasid Dame soovijad, et neil nii ja naa kahtlused ja kõhklused ja kui veel saab, siis võtaksid ikkagi isase - Schütze. Ja sedasi siis läkski, et Schütze sai Dame asemele ja Besonder sai Schütze asemele ja Dame jäi täiesti üle. Nagu mingi telemäng, kus rahvas osalejaid ükshaaval koju hääletab. Nüüd on siis koju hääletamata veel Dame ja Boss. Kuigi Damel on soovija olnud juba kolmel korral, on ta ikkagi veel saada. Eks me näe, mida või keda siis saatus tema jaoks on hoidnud. No ja Boss pole suutnud kedagi võluda, kuigi ta ometi on nii ilusate värvide ja koheva karvaga. Aga ehk on siis teised õed-vennad teda üle mänginud olukorras, kus tuleb ennast vaatamatulnutele müüa.
Sel nädalal näitas aga Boss oma tõelist palet ja seda, et kui vaja, siis on Boss ikkagi just tema. Senini polnud lihtsalt põhjust olnud ennast tõeliselt maksma panna, aga siis pakuti seakõrva. Ühte kõrva kogu kamba peale. Ja see oli asi, mille nimel Boss ennast kätte võttis ja nii veenvalt kõrva endale võitles, et kõik teised üritamastki loobusid. Ainult Lotte, kes on Bossiga alati suur sõber olnud, tohtis mõne aja pärast ka veidi selle kõrva küljest sikutada.
Meie eelmise nädala kõrvakikitamise võistluse võitis aga üllatuslikult hoopis Schütze. Seitsmenda nädala lõpuks ehtis kaunis kõrv-pilotka tema pead, andes tema väljanägemisele erilise jõu ja suursugususe. Ju ta siis valmistus nii oma uue kodu ülesanneteks, kus tal on mitmeid hektareid maad ja maju ning inimesi vaja valvata. Dame aga lasi oma ühe kõrva hoopis lonti tagasi, ei tea, kas oli löödud, et teda siiski ei tahetud? Ometi on ju just tema see kõige aktiivsem ja alati silmapaistev tegelane.
Nädala lõpus aga oli Liebe-Lotte jaoks suursündmud: tema pere tuli talle järele ja viis ta koju. Tal on nüüd suur aed, maja, 6 inimest ja kass, keda valvata ja kellega aega veeta. Perenaine käis teda ka tema uues kodus vaatamas ja tegi mitmeid ilusaid pilte, mida leiate minu albumi lõpupoole. Lotte ei nutnudki oma esimesel ööl ja askeldas juba päris mõnusasti ringi. Tahtis hirmsasti trepist ülesse minna ja veega mängida. Ka pulkade ja nööride tagaajamine oli tore, ning palliga sai ka lõbusasti joosta. Ja otse loomulikult oli ta viimse kui ühe selle maja inimese ära võlunud. Lisaks veel palju kõneainet tekitanud kõikidele naabritele, kui mitte poolele tänavale. Üks üsna tõeline staar see meie Lottekene. Kuna Lotte pere on minu perenaise head tuttavad, siis loodan, et kuuleme sellest plikast veel ka edaspidi. Jõudu talle ja tema perele!
Mina ootan huvi ja põnevusega ka Bossi ja Dame uusi peresid esile kerkimas. Küll nad tulevad! Sellised hakkajad koerad saavad kindlasti just sama hakkajatele inimestele. Ootame ja vaatame!
Pildid, nagu ikka minu albumist.

Kommentaare ei ole: